Ferhan Şensoy çok güzel söylüyor. "Gerisine bizim de bütçemiz yeter!" Eğlenceli ama talep olarak ciddi. 'Para olmasa!' diyor. Olmayacak şeyler de söylemiyor. Ferhan Şensoy da "başka şeyler olabilir" diyor. Videonun Youtube'daki ilk hali şu aslında. Videoyu  bir arkadaşımın sitesinde izlemiştim ilk. Çok beğendim. Ama sonunda, Ferhan Şensoy, az önce söyledikleriyle alakasız biçimde homofobik şeyler söylemeye başladı. Videonun bu bölümünü kesip,  şurada aceleyle yeniden yayımladım ben de, Ferhan Şensoy | Para Olmasa | Homofobisiz adıyla, bir yandan da, bu kadar düzgün şeyler düşünen ve söyleyen insanlar, neden Kürt sorunu, ifade özgürlüğü, ayrımcılık gibi konularda böylesine "dümdüz" olabiliyorlar diye düşünerek...  

Pazartesi, Aralık 24 0 yorum


Milletin YouTube, Facebook, YouPorn vesair internet kanalıyla ilişkisini iyi anlatmıyor mu dersiniz?

Cumartesi, Aralık 15 0 yorum

Son zamanlardaki takıntım Telvin. Telvin Trio Erkan Oğur (gitarlar ve kopuz), İlkin Deniz (bas) ve Turgut Alp Bekoğlu'dan (davul) oluşan ve fusion müzik yapan müzik topluluğu. Kendilerini şöyle anlatıyorlar, ne yazık ki hala faal olamayan resmi sitelerinde: "Sözlük manası; renkler, renk vermek, karakterler demektir. Tasavvufdaki manası ise halden hale geçmek, karara doğru seyretmenin zaman içerisindeki ifadesidir. Biz bu anlayışı, halden hale seyrimizi müzikle ifade ediyoruz. 1995 yılında bir araya gelerek bir kapıdan içeriye girdik, kapıyı içeriden kapattık, dışarıya açılan kapıyı aramaktayız..."

 

Çarşamba, Aralık 12 0 yorum

Nejat Yavaşoğulları'nın söylediği güzel şarkı eşliğinde...

Pazar, Aralık 9 0 yorum

İngiltere'de güncel sanat dalında verilen en saygın ödül olarak kabul edilen Turner ödülü Mark Wallenger 'ın oldu.

Sanatçının ödüle değer görülen eseri ise Irak savaşına muhalefet eden bir eylemcinin parlamento meydanında altı yıldır düzenlediği gösteride kullandığı bütün görsel malzemelerinin bir müzede yeniden yaratılması. Ödül töreni, her yıl olduğu gibi Londra'da değil, gelecek yılı Avrupa'nın Kültür Başkenti olarak kutlayacak olan Liverpool kentinde düzenlendi. Mark Wallenger, on iki yıl önce de finalistler arasında sayılmış, ancak ödülü Damian Hirst'e kaptırmıştı.

Mark Wallinger'ın ödüle değer görülen eseri, Haziran 2001'den bu yana İngiltere parlamentosunun önünde savaş karşıtı gösteri yapan Brian Haw'un pankart, poster, döviz ve fotoğraflarının kopyalarından oluşuyor. Wallinger, bir süredir Londra'daki Tate Britain müzesinde sergilenen eserinde, Irak'ın işgaline muhalefetin en önemli simgelerinden biri haline gelen Brian Haw'un protesto çadırına yeniden hayat veriyor. Çünkü eserdeki pankart, döviz, poster ve fotoğrafların asılları polisin elinde.
İngiltere polisi, geçen yıl çıkarılan ve parlamentonun bir kilometre çevresinde izinsiz gösteri yapılmasını yasaklayan yasa uyarınca, Haw'un hemen herşeyine el koymuştu. El konulan parçalar arasında ABD Başkanı Bush ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in katliamla suçlandığı pankart ve resimler de var.

İhlal
Ödülün sahibi olan Wallinger, parlamento meydanındaki protesto malzemelerine polisin el koymasının İngiltere'deki temel hak ve özgürlüklerin ihlali olduğunu; çalışmasında insanların bu protesto kompozisyonunu görmesini istediğini söylüyor. Wallinger'ın eserinde savaş karşıtlarının destek mesajlarından, "savaşa hayır" yazılı tişört giyen oyuncak ayılara, Haw'un protesto çadırındaki çay tezgâhına kadar herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Eserin sergilendiği Tate Britain müzesi İngiltere parlamentosunun çok yakınında. Hatta bir bölümü, bir kilometrelik yasak alanın içinde kalıyor. Bu yüzden müzenin avukatları, sergi öncesinde sorun çıkmaması için polise danışmışlar. Eserlere ilham veren Irak muhalifi Brian Haw da, ödül töreni nedeniyle Liverpool'a gitti. Haw, bu nedenle tam 2375 gündür mesken tuttuğu parlamento meydanını ilk kez boş bıraktı.

Perşembe, Aralık 6 0 yorum