ilker başbuğ'un genelkurmay başkanlığına gelişinden sonra komuta kademesinde tutum değişikliğine gidildiği anlaşılıyor. genelkurmayın emekli orgeneraller şener eruygur ile hurşit tolon’un ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınması ve sonrasında iki ay boyunca hiçbir tepki vermeyen türk silahlı kuvvetleri’nin  tavrı orgeneral ilker başbuğ’un genelkurmay başkanlığı’na gelmesinin ardından değişti. kocaeli garnizon komutanı ve kara kuvvetleri komutanlığı eğitim ve doktrin komutanı korgeneral galip mendi, kandıra f tipi cezaevi’nde tutuklu bulunan eruygur ve tolon’u tsk adına ziyaret etti. üstelik  genelkurmay başkanlığı’nın resmi internet sitesinde ziyaretin ‘tsk adına yapıldığı’ özellikle vurgulandı. bu ziyaret genelkurmayın suç örgütü kurmakla suçlanan tutuklulara destek vermesi anlamına geliyor ve yargı üzerinde baskı kurmayı hedeflediği de çok açık. ergenekon soruşturmasının sunucunda dağın fare doğurmaması için darbe karşıtlarının yapacakları daha önemli bir hale geliyor. konuyla ilgili dsip’ten gelen tepki şurada.

Perşembe, Eylül 4

2 yorum

  1. Adsız Says:
  2. Ergenekon'un, Şemdinli davasına döneceğini düşünüyorum. Düşünmek istemiyorum, ama öyle gözüküyor..

    'iyi çocuklar' mantığıyla yapılmış bir ziyaret. AKP'nin tavrı önemli. Şemdinli'de ki gibi hata yaparsa, bu son hatası olabilir. Kİ başbakan ın son açıklaması beni pek umutlandırmadı bu yönde. 'İnsani bir ziyaretmiş'. Biz de yedik!

     
  3. AntiCa Says:
  4. ramazan ziyaretleridir bunlar ya. iftar olayları falandır, biz sıkılhanlık yapıyoruzdur. aslına bakılırsa bu mevzu, e-muhtıradan falan da ciddi. düşmedi henüz o ciddiyetle gündeme!

     

Yorum Gönder

antikapitalist hava sahasındasınız, türbülans ihtimalini gözden çıkarmayınız...

Subscribe here