hâlâ çeşitli yerlerde okuyorum. erişim yasakları şöyle delinir, böyle proxy ayarlarınızı değiştirin, şu sitelere gidip linki yazıp ulaşın falan diye. ben de birkaç kez yazmıştım youtube'a ayarsız giriş falan diye yeni bir şey duydukça. bir de bazı programların kurulabileceğini biliyordum yasaklı sitelere ulaşmak için ama deniyemiyordum, çünkü çoook uzun bir süredir windows kullanmıyordum. ee o programların da linux versiyonları yoktu. bırakmıştım açıkçası artık, teslim olmak üzereydim ki yasağa, ultra surf denen şeyi okudum bir yerde. şimdi şu resmin sırası geldi:



mesele sırf youtube meselesi değil tabii. kapitaizmi tehdit etmesi muhtemel pek çok site yasaklanıyor. saldiray yasaklılardan mesela. kandanadam'a bakarken bağlantılarından farkettim bu yasağı. özgür politika da zaten uzun süredir yasaklı. eeee dedim, yeter artık be! yasağın anlamsız olduğu, dangalak dungalak işlerle vazifeli birilerinin bu durumu göremediği apaçıkken ısrar ediliyordu. ben de hard diskimin uzun süredir uğramadığım ikinci bölümüne, windows'a istemeden geçerek indirdim gitti programcığı. bir zip dosyası halinde geliyor programcık, zırt diye de iniyor, zira sadece 204 kb. açıp çift tıkladığınızda çalışmaya başlıyor ve yasaksız bir internetle yaşamaya başlıyorsunuz, aslında sanal olsa da. program çalıştığında şöyle bir şekil alıyor. 



siz de dilediğiniz siteye girebiliyorsunuz. dosya rapid'de, şuracıkta. ama siz bununla yetinmeyin. şuraya da uğrayıp bir de yasaksız bir internet için bir imza verin. 

Perşembe, Eylül 4

6 yorum

  1. semih Says:
  2. selamlar,

    linux için de bir sürü gizlenme programı var. TOR'a bakabilirsin. Ben kullanıyorum mesela. Haa iyi bir şey mi? Tabii değil. Yasaklı bir siteye girince seviniyor muyum? Aksine üzülüyorum. Ama yani sansür.. Of. En kötüsü o.

    bir alıntı yapacağım:

    "İnternette bugüne kadar hangi internet sitesinin hangi gerekçeyle erişime kapatıldığı hakkında bilgi almak mümkün değil. Telekomünikasyon Kurumu, 13 Haziran 2008’de yayımladığı basın bildirisinde bunun Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na aykırı olmadığını öne sürüyor ve bu yöndeki talepleri reddediyor.

    30 Temmuz 2008 tarihinde Dailymotion.com adlı video sitesi ve Deezer.com adlı müzik sitesi de engellenen siteler kervanına katıldı. Yine bu sitelerin de hangi gerekçeyle kapatıldığı bildirilmedi. Son olarak Kliptube.com sitesine erişim engellendi, Kürt sorununu merkez alan gundemonline.com sitesi de, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 7 Ağustos’ta aldığı bir kararla yasaklandı. Ancak yasaklamaya hangi yayının gerekçe olarak gösterildiği bilinmiyor.

    Telekomünikasyon Kurumu’na göre suç teşkil eden siteleri içeren bir listenin yayımlanması, internetin hiçbir zaman tam anlamıyla sansürlenemeyeceğini de hesaba katarsak, suçla mücadelenin etkinliğinin azalmasına yol açacak. Ayrıca ülke içinde ve ülke dışında bu tip sitelerin reklamının yapılmış olacak. Böylece insanları uzak tutmak istedikleri alanlara bir de çekicilik katacaklar. En azından onların görüşü bu yönde."

    ...

    Beynimize erişim engellenmiştir.

     
  3. AntiCa Says:
  4. bekliyip durcaz yani biz de sansür yemeyi. tam olarak anlamadım yani ne dediğini.

     
  5. AntiCa Says:
  6. tabii TOR'a bakçam hemen bu arada..

     
  7. Adsız Says:
  8. demek bizi de kapatmislar ha. şunun şurasında günde 30-40 hit alıyorduk, onu da çok gördüler bize.

    son zamanlarda üşendiğimden yazmıyordum ama gayrı kimse tutamaz beni. bastır klavye, şanım yürüsün.

     
  9. AntiCa Says:
  10. sorma hiç saldiray! yeni bir şey öğrendim. ilköğretim ve liselerde artık teknoloji sınıfları var. baya hepsi webe bağlı onlarca bilgisayarın olduğu sınıflar. ancak o sınıflardan bizim bloglara ulaşılamıyor. wordpress ya da blogger bloglarına ulaşmaya çalıştığınızda, "bu siteye erişim zararlı içeriğinden dolayı milli eğitim bakanlığının talebi üzerine türk telekom tarafından engellenmiştir" gibi bir sayfa çıkıyor. insan ne diyeceğini bilemiyor? demek ki doğru yoldayız mı desek? bu arada sana erişim engeli kalkmış:)

     
  11. Adsız Says:
  12. devlet beni de tasakladi diye kendimi birsey zannetmeye baslamistim. yasak kalkti, balonum sondu. neyse kismet bir sonraki sefere artik. hehe.

     

Yorum Gönder

antikapitalist hava sahasındasınız, türbülans ihtimalini gözden çıkarmayınız...

Subscribe here