birgün iki gündür bir haberin peşinde. 4 haziran sayısında onurkan avcı imzasını taşıyan haberin devamı 5 haziran'da bu kez imzasız olarak yapıldı. biz sondan başlayalım. efendim alkım yayınevi'nin kimi üyeleri taraf gazetesi'nin her taraf köşesinde yayımlanan şu yazıyı gerekçe göstererek kadıköy alkım kitabevi önünde toplanmışlar, devrimci değerlere saldırdıklarını düşündükleri gazeteyi kınayan bi açıklama yapmışlaaaar. sonra da alkım kitabevi'nden çıkan kimi taraf çalışanlarını taciz etmişler. haberde toplananların kaç kişi oldukları belirtilmemiş ama başka kaynaklar sayıyı 30-35 olarak veriyor.



şimdi gelelim bir gün önceki, yani 4 haziran tarihli birgün haberine. haberin girişi aynen şöyle: "İslami kesime yakınlığıyla bilinen Taraf Gazetesi"nin HerTaraf adlı sayfasında Rasim Ozan Kütahyalı adıyla, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Hrant Dink"in katillerini dolaylı yoldan fişeklediğine yönelik bir yazıya yer verilmesi çeşitli çevrelerden tepki almaya devam ediyor."



ben bu "çeşitli çevrelerden" şüpheleniyorum. siz taraf'ı islami kesime yakın olmakla itham edeceksiniz, böylece taraf'ı başından beri zaten böyle eleştiren kemalist, ulusalcı, hatta faşist çevrelerle aynı kefeye düşeceksiniz, sonra da ikinci gün, taraf çalışanlarına küfür edildi diye ekleyeceksiniz. yok bu küfürler de tepkiyle karşılandı falan diye kibarlık edeceksiniz...



taraf'ın islami kesimlere yakınlığı şüphe götürür. ahmet altan'ın, yasemin çongar'ın, neşe düzel ve murat belge'nin, ayşe hür ve yıldıray oğur'un fettullahçı olduklarını ileri sürmek paranoyak bir kemalizmdir. ama bence kendilerine "alkım kitabevi üyeleri" diyen bu düşünce ve tartışma düşmanı kemalistlerin birgün'le en azından kalbi bir ilişkileri olduğu şüphe götürmez.



birgün enternasyonalist sol'la olan mesafesini giderek ve bilinçli olarak açıyor. dileyenler mevzuat kısmında, birgün etiketi altında gazete hakkındaki önceki yorumlarımı okuyabilir. allah sonlarını hayretsin demekten başka bir şey gelmiyor insanın aklına...

Perşembe, Haziran 5

0 yorum

Yorum Gönder

antikapitalist hava sahasındasınız, türbülans ihtimalini gözden çıkarmayınız...

Subscribe here