doğan gurubu'nun akp'yi devirme ve darbe girişimlerini örtbas etme operasyonunda radikal'in özel bir rolü olduğunu biliyoruz. gazete "denizli ılımlı islam cumhuriyeti" manşetiyle 28 şubatçılığın doruklarına kadar yükselmişti. sonra okuyucu yitirmeye başladı. radikal sağa kaydıkça tirajı düştü. darbe karşıtı okurları radikali terketti. pek çoğu taraf okumaya başladı. taraf darbe girişimlerini, devlet içindeki devletçikleri, ergenekoncuları deşifre ettikçe radikal taraf karşıtlığında iyice radikalleşti. ilhan selçuk gözaltısının ardından taraf'ı önce "dinci" ardından da, hangi dine mensup dinci olduğunu şaşırmasın diye millet heralde, islamcı gazete etiketinin altına yerleştirdi. tabi, "düzmece ılımlı islam cumhuriyeti" haberlerine pirim vermeyen bir gazete olsa olsa islamcı olabilirdi! ama bunlar da yetmedi. ergenekon soruşturması kapsamında haberler yapan ve aralarında taraf'ın da olduğu gazetelerden oluşturulmuş bir kolajla "bilgi sızdırma çetesi mi var?" manşetini attı.



işin ilginç yanı, tarihin cilvesine bakın, taraf'ta ergenekon haberlerinin altında çoğunlukla imzaları olan iki gazeteci de radikal'den kovulmuşlardı! soner arıkanoğlu 40 kadar arkadaşıyla birlikte Radikal’den atılan deneyimli bir muhabirdi. bir diğer gazeteci ise radikal okurlarının susurluk döneminden beri çok iyi tanıdığı adnan keskin'di.



bilgi çetesi iması yapan radikal susurluk döneminde çok başarılı bir habercilik yapmış, eline geçen belgeleri cesaretle yayınlamıştı. ama şimdi dönem farklıydı! neyse, radikalin yine sola dümen kıracağını duyuyoruz şimdilerde. oral çalışları cumhuriyet'ten transfer etmişler. sanırım ahmet insel de yakında günlük yazılarına başlayacakmış. radikal ancak gerçek anlamda özgürlükçü ve darbe karşıtı bir tutum aldığında saygınlığını tekrar yakalayacak. ona buna, o tarafa bu tarafa saldırarak ancak benzerlerinden onlarca olan militarist, cuntacı gazeteler çöplüğünde kaybolacak.

Pazar, Haziran 8

0 yorum

Yorum Gönder

antikapitalist hava sahasındasınız, türbülans ihtimalini gözden çıkarmayınız...

Subscribe here