DurDe sizi 301 kampanyası forumuna davet ediyor



Türk Ceza Yasası'nın 301. maddesinin ifade özgürlüğünün önünde çok ciddi bir engel olduğu, Türk olmayan etnisiteleri mağdur ettiği, Hrant Dink'in öldürülmesiyle ırkçılığı en uç biçimlerine taşıdığı artık tartışmaya yer bırakmayacak ölçüde bilinen bir gerçek.



Yapılan yetersiz değişikliğin ise toplumun tepesinde "Demokles'in Kılıcı" gibi sallanan 301'in olumsuz işlevini ortadan kaldırmayacağı çok açık. Örnekse, Tunceli'de, sigara yasağının başladığı ilk gün, "Savcılar bu yasak konusunda görevlerini yapmıyor" diyen 73 yaşında bir emekli öğretmene 301'den dava açıldı. Değişiklik yetmiyor. Bu maddenin yasadan bütünüyle kaldırılması gerekiyor.



Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi Haziran 2007'den beri "301 Kaldırılsın, Irkçılar Yargılansın!" başlığıyla bir kampanya yürütüyor. Bu bir yıl içinde çeşitli şehirlerde sayısız toplantı yaptık. Her fırsatta sokağa çıkarak 301. maddenin ırkçı ve yasakçı yüzünü teşhir etmeye çalıştık. Yapılan değişikliğin yetersiz olduğunu anlatmaya çalıştık.



Bu maddenin yarattığı mağduriyeti takip etmeye ve kamuoyuna taşımaya devam edeceğiz. Kampanyanın ulaştığı aşamada ise önce, 3 Haziran 2008 günü bugüne dek toplanan onbinlerce imzayı TBMM önünde milletvekillerine teslim edeceğiz. 7 Haziran günü ise İstanbul'da merkezi bir etkinlik düzenliyoruz.



Etkinlik taslak programına göre:



1. Geniş katılımlı bir tartışma forumu (301, milliyetçilik, darbe ve özgürlükler)

2. Kısa belgesel film gösterimi.

3. Kardeş Türküler'den Vedat Yıldırım ve arkadaşlarından dinleti…



yapılacak. Foruma, bugüne dek DurDe'ye destek veren, anılan çerçevede fikrini söylemek isteyen, 301'den, ırkçı iklimden, darbe tehditlerinden bunalan herkesi bekliyoruz. Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.



301'e, darbeye, çetelere, y-muhtıralara, e-muhtıralara Dur De!

0 yorum

Yorum Gönder

antikapitalist hava sahasındasınız, türbülans ihtimalini gözden çıkarmayınız...

Subscribe here