darbeye karşı 70 milyon adım platformu‘nun düzenlediği yürüyüşün ilk ayağı binlerce darbe karşıtının katılımı ile tünel-galatasaray meydanı arasında yapıldı.







türkiye'de bir ilk gerçekleşti ve ağır çekim darbeye karşı bir kampayanın ilk adımları atılmış oldu. yürüyüşe beklenenin de üzerinde bir katılım gerçekleşti. insanların darbeyi çaresizce evlerinde oturup izlemekten çok sıkıldıkları çok belliydi. herkes kararlı ve öfkeliydi. çevreden de yoğun bir destek geldi. tünel-taksim arasında izdiham tehlikesi yaşandı. daha önce taksim gezi parkına dek sürmesi planlanan yürüyüş, polisin son anda karar değiştirmesi ile galatasaray meydanı'nda yapılan basın açıklamasıyla son buldu.







aslında bu gelişme bile sevindiriciydi çünkü polisin dahi böyle bir kalabalığı hiç de beklemediğinin bir kanıtıydı. örgütlü solun yürüyüşe desteği çok sınırlıydı. dsip ve genç siviller ve mazlum-der üyelerinin katılımı ise oldukça belirgindi. durde'den keg'den de katılım vardı ama esas belirleyici olan bağımsız insanların çokluğu oldu. yaşlıca bir yürüyüşçü, elindeki megafonla gösteriyi yönlendiren dsip üyesinin kim olduğunu sorup öğrendikten sonra biz mi onlara katıldık, onlar mı bize anlamadım diyerek yürüyüşün bileşimini de güzelce özetlemiş oldu.







70 milyon adım kampanyasının bu ilk yürüyüşü gösterdi ki bu kampanya hızla büyüme potansiyeli taşıyor. insanlar kendilerini ifade edecekleri platformlar bulabildiklerinde tepki göstermekten, sokağa çıkmaktan çekinmiyor. ve yürüyüş gösterdi ki aylardır durmadan darbe tehdidini işaret eden, demokrasinin sınırlarını genişletmek için mücadele eden bizler de suya yazı yazmıyoruz. marjinalse hiç değiliz!

0 yorum

Yorum Gönder

antikapitalist hava sahasındasınız, türbülans ihtimalini gözden çıkarmayınız...

Subscribe here